zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Истинска ли е G-точката



Истинска ли е G-точката

G-точката същесттвува и води много жени до оргазъм, твърдят привържениците на схващането.

Физиология или психика е всъщност т.нар. G-точка.

6 април 2011, здраве.bg

... широко прието, че за много жени стимулирането на предната стена на вагината носи най-малкото удоволствие, ако не оргазъм“.

Британското изследване установява психически съвпадения при жените, които вярвали, че имат G-точка: например те били по-екстровертни, възбуждащи и склонни към повече „експерименти в секса“, което според Бури може да е индикатор за „психологическа основа на G-точката“.

“G-точката е толкова трудна за откриване, защото представлява повече физиологична промяна – подобно на преглъщането или уринирането – отколкото анатомична структура като зърното например“, твърдят блитанските психолози.

Но друго скорошно изследване подкрепя концепцията за наличие на G-точката. Френските изследователи Одил Бюсон и Пиер Фолде са провели ултразвукови изследвания на жени по време на сексуален акт с мъж. Проследявайки промените във вагината, изследователите твърдят, че са открили „физиологично доказателство за съществуването на G-точката“.

Всъщност G-точката е кръстена на д-р Ернст Графенберг, гинеколог, известен с изследванията си върху женските гениталии. Той описал тази зона на удоволствието във вагината в свой труд от 1950 г. Книгата „G-точката и други открития за човешката сексуалност”, издадена през 1982 г., прави термина G-точка известен.

Италианско изследване, публикувано в Journal of Sexual Medicine през 2008 г., установява, че жените, които са способни да достигнат до вагинален оргазъм, имат по-дебела тъкан между вагината и пикочния канал, където се твърди, че се намира G-точката.

Малък брой жени твърдят, че еякулират , когато получават оргазъм от G-точката. Някои сексолози смятат, че тази течност идва от жлеза, която е разположена близо до зоната на G-точката.

Мъжете също имат своеобразна G-точка, която се намира под скротума и над ануса, въпреки че на нея не се обръща такова внимание както на по-мистериозната G-точка при жените.

Специалистите са съгласни, че идеята за G-точката...

 
 
Още по темите:
любопитно    секс и здраве    
 
more news
rss
 
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.