zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Диета за неповторим сексДиета за неповторим секс

Рибата и пилешкото са идеалният избор, когато става дума за месо

И храната оказва влияние на сексуалното ни желание.

5 април 2011, здраве.bg

Доказано е, че храните влияят по различен начин и в различна посока на сексуалните възможности и желания. Някои, например месото, намаляват желанието за секс, тъй като голяма част от енергията на тялото е насочена към преработване на консумираната порция месо, поради което силите за активен секс са по-малко.

Друга предпоставка, която превръща месото във враг на качествения секс, се свързва с това, че в процеса на преработване на месото по-голямата част от кръвта се насочва от малкия таз към органите на храносмилателната система, което също води до понижено желание за секс.

Да не забравяме и холестерола, на който по-тлъстите меса са основен източник и който забавя кръвообръщенито и намалява либидото.

Това обаче по никакъв начин не бива да ви превърща в заклет въздържател на тема месо, напротив, просто в случаите, в които ви се иска да прекарате една бурна нощ, по-добре наблегнете на друга храна.

А кои са храните, които предразполагат към секс – не само на психическо, но и на физическо ниво:

- като за начало спрете се на плодовете и зеленчуците в прясно състояние, тъй като в тях се съдържа необходимата на тялото съединителна тъкан;
- не забравяйте ядките и ръжения хляб, които ще дадат на тялото ви необходимото количество витамин Е, наричан от специалистите „витамин на секса”;
- рибата и пилешкото са идеалният избор, от гледна точка на месото, още ряпа, царевица, картофи, фасул, грах – все източници на цинк продукти, които гарантират на мъжете, че рискът от импотентност и простатит при тях ще е минимален;
- морските дарове също не бива да се пропускат – в тях се съдържат йод, цинк, фосфор – все продукти, които гарантират високи нива на либидото;
- яйцата, от своя страна, са сред основните източници на витамин В, който освен че носи на тялото енергия, спомага и за отпускането и доброто настроение.

И най-важното: хранете се здравословно – сексът гори калории!

 
добави в:
 
Още по темите:
хранене и диети    секс и здраве    
 

more news
rss
 
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.