zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Болестите „говорят” чрез ръцете



Болестите „говорят” чрез ръцете

здраве.bg

Състоянието на ръцете не се определя единствено от грижите, които полагаме за тях. Според знанията, на които източната медицина се основава, по начина, по който изглеждат ръцете ни, може да се определи какви са здравословните проблеми на цялото тяло.

Така например, ако по горната част на ръцете ни са ясно откроими кафяви петна, то това не означава на всяка цена пигментация заради напредване на възрастта, а може да е индикатор за проблеми с жлъчката.

Перманентно зачервените длани пък са знак за завишени стойности на токсични вещества в черния дроб, предпоставка за хепатоза или хепатит. Жълтият цвят на дланите също пък е белег, че може да са налице изменения в черния дроб или жлъчката.

Ако по ръцете ни се появят ”мраморни рисунки”, то това по всяка вероятност означава, че имаме проблеми с вегетативната нервна система.

Лющенето на кожата, сухотата и беленето са признак за липсата на витамин А и витамин D в организма. Внимание трябва да се обърне на това, че ако отлющените от кожата люспи са с големи размери, най-добре е да се потърси съвет от дерматолог.

Едни от най-честите проблеми, свързани със състоянието на ръцете – тяхната постоянна студенина, говори за липса на витамин В3 (ниацин) в тялото, довела до смущения в периферното кръвообращение.

Противоположното явление – горещите длани – са признак за затруднения, които черният дроб изпитва в процеса на отделяне на токсините.

Ако кожата на ръцете е влажна, по всяка вероятност става дума за хиперфункция на щитовидната жлеза.

Честото изтръпване на кутретата, от своя страна, е знак за сърдечносъдови проблеми, а на палците – за нарушения в дихателната система.

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    aлтернативи    
 
more news
rss
 
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.