zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Тай-чи: упражнения за ума и тялотоТай-чи: упражнения за ума и тялото

Списъкът с ползите е дълъг, твърдят практикуващите.

Тя.bg

... на тежестта от единия крак на другия, а това подобрява баланса и силата на краката на възрастните.Проучване от 2001 година на изследователски институт в Орегон, САЩ показва, че възрастни, които са се занимавали с тай чи два пъти седмично по един час са заявили подобряване при изпълнението на някои дейности като ходене, катерене, накланяне, сядане, ставане, дори обличане, за разлика от връстниците си, които не са практикували този вид упражнения.

Тай чи и теглото
Тъй като тай чи е с леко натоварване, то е добър избор за хората с наднормено тегло, смятат специалисти. То дава възможност за движения, въпреки килограмите. При редовна практика започва изгарянето на калории и свалянето на килограми. Тай чи дава също така възможност за осъзнаване нуждите на тялото, то може да помогне за справяне с негативните емоции, които предизвиква натрапчивата нужда от храна, както и да за намаляване на тази нужда, тъй като заниманията помагат за осъзнаване на потребностите на организма в единство – като ум и тяло.

четете още в списание ТЯ

ТЯ

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    aлтернативи    
 

more news
rss
 
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.