zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Истинската химия на любовта



Истинската химия на любовта

Обичта е „дрогата“, към която е полезно да се пристрастим!.

Тя.bg

След поколения поети опитващи се да разгадаят мистерията на любовта и поп певци повтарящи, че ние сме пристрастени към нея, най-накрая учените откриха ясни доказателства, че любовта наистина е наркотик. Те установиха наличието на естествени стимуланти, произвеждани в човешкото тела, които ни карат да се влюбим и да се привържем един към друг.

Естествено не всичко е химия. Нещата стават далеч по-сложни, когато се намесят генетичните особености, религията, социалния и културен статус на човека и случайността.

Сексуално желание

От научна гледна точка първата стъпка в процеса на влюбване е чисто животинското желание за осъществяване на физически контакт с противоположния пол – това включва галене, прегръщане, целуване и секс. Това привличане се определя главно от половите хормони естроген и тестостерон. Ефектите на тези хормони са описани като подобни на тези свързани с приема на опиати като хероина...

цялата статия

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    секс и здраве    
 
more news
rss
 
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.