zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

2010-та става най-топлата година в историята2010-та става най-топлата година в историята

17 август 2010, здраве.bg

Изминалият юли е един от най-горещите месеци, откакто съществува метеостатиктика. Това е изводът на специалистите от Националното управление на САЩ по проблемите на океана и атмосферата (NOAA). Според публикувания от тях доклад, средномесечната за света температура през юли е била 16,5 градуса по Целзий. По-висока ебила тя само през 1998 г. Същата година досега е била и с най-висока средна температура за периода от януари до юли. 2010-та обаче вече държи „палмата на първенството“ - за първите седем месеца отчетената средна температура е 14,5 градуса или повече от всяка друга година откакто съществува метеорологична статистика.

„Изтощителните жеги, пожарите и наводненията, които се наблюдават през годината в различни части на света, са свързани с тенденции, причинени от глобалното затопляне – сред тях повишаване на общия температурен фон, увеличаване на валежите в едни части на планетата и засушаването – в други.“, се казва още в доклада.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    
 
more news
rss
 
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.