zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Тайни на красотата: лесни и естествени начини в домашни условия



Тайни на красотата: лесни и естествени начини в домашни условия

здраве.bg

Днес е лесно човек да се увлече по безбройните услуги, терапии, скъпи кремове и лосиони – някои от тях сигурно допринасят за красотата ви, но в замяна на какви пари!? А може би не е нужно да харчите толкова. Истинска неподправена с химия красота може да се постигне и с малко усилия дори у дома.

Когато миете чинии, не забравяйте да сложите на ръцете си плътен слой крем и латексови ръкавици – топлата вода ще спомогне на крема да се абсорбира в кожата, а ръкавиците изолират от вредното въздействие на препаратите за миене. Повтаряйте тази комбинация поне 2 пъти седмично. Бързо ще усетите ръцете си по-меки.

Редовното ексфолииране е задължително за премахване на мъртвата кожа. И подръчни материали, налични в почти всяка кухня, са подходящи за тази цел. Можете да вземете малко царевично брашно и да си направите маска с него (добавете малко смелени бадеми за по-приятно усещане). Сместа от сол, сок от грейпфрут и лимон пък може да се нанесе върху кожата и лицето за премахване на тена. Вместо лимонов сок може да се ползва и оцет, но цялостния ефект няма да е съвсем същия.

В спа центровете трябва да похарчите доста пари, за да ви направят релаксираща процедура във вана с мляко. Можете да постигнете почти същото у дома като вземете половин купичка мляко на прах и го смесите с водата във ваната. Спа-усещане ще добавят малко розови листенца върху водата.

За красотата на лицето също има домашни тайни. Всеки път, когато си миете лицето, плиснете малко топла вода върху него, вземете една чаена лъжичка мед в ръка и с масажиращи движения се намажете. Антибактериалните свойства на меда премахват петната от кожата и подчертават цвета й. Може да използвате кисело мляко вместо меда. Киселото мляко осигурява ексфолииране, а млечната киселина в него помага за разграждането на мъртвите клетки.(а)

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    aлтернативи    
 
more news
rss
 
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.