zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

24 начина за отслабване без диета



24 начина за отслабване без диета

Ограниченията не са задължителни, за да постигнем желания ефект.

здраве.bg

... знаци на тялото за ситост. Едно любопитно изследване показва, че 2-3 газирани напитки дневно всъщност означават до 450 допълнителни калории или казано по друг начин - над килограм отгоре само за 4 седмици.

Използвайте висока тънка чаша

Така ще ограничите калориите от напитките (и теглото си) без диета. Смяната на широката чаша с тънка и висока спестява 25-30% от сока, газираните напитки, виното или каквато и да е друга напитка. Как става? Визуалните знаци могат да “измамят” организма да консумират повече или по-малко. Дори опитните бармани с уж точно око без да искат сипват по-голямо количество течност в ниските широки чаши.

Ограничете алкохола

Когато някой случай изисква да пиете алкохол, след първата чаша изпийте нещо безалкохолно – за предпочитане нискокалорично (или дори вода). Алкохолът съдържа повече калории на всеки грам (7), отколкото въглехидрати (4) и протеини (4). Освен това той бързо води до загуба на мярката и лесно ще прекалите и с другите храни, които обикновено ограничавате.

Пийте зелен чай

Според някои изследвания той може да ускори изгарянето на калориите в тялото (предполага се благодарение на действието на фитохимикалите в него, наречени катехини). Най-малкото ще бъде разхладителна напитка без много калории в нея.

Пробвайте йога

Хората, които практикуват йога, като цяло са по-слаби от останалите. Връзката? Практикуващите йога имат по правило по- разумен подход към храненето и са по-дисциплинирани. Например забелязват, че в ресторантите порциите са твърде големи и изяждат само толкова, колкото да се заситят. Диетолозите допускат, че спокойствието, което йогата носи, наистина помага срещу преяждане и допринася за самоконтрола.

Хранете се по-често вкъщи

Яжте домашно сготвени ястия поне 5 дни в седмицата. Според няколко нови проучвания това е основополагащ принцип на успешно отслабващите. Звучи ангажиращо? Готвенето всъщност може да е по-лесно, отколкото изглежда. Много храни бързо се...

 
 
етикети:
Още по темите:
съвети от лекаря    изследвания    хранене и диети    
 
more news
rss
 
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.