zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Здравословни напитки: Ползата от шоколадовото мляко



Здравословни напитки: Ползата от шоколадовото мляко

8 юли 2010, здраве.bg

Как бихте реагирали, ако някой ви каже, че шоколадовото мляко може ефикасно да премахне част от излишните мазнини от тялото ви? Бихте си помислили колко е глупаво това, нали? Всъщност грешите. Шоколадовото мляко наистина може да ви помогнете да отслабнете. Изследванията показват, че то всъщност помага на тялото да си възвърне всички важни хранителни елементи, които са му липсвали, и ефективно превръща мастните натрупвания в мускули.

Заедно със здравословната диета, шоколадовото мляко може да направи истински чудеса с организма ни - ако бъде консумирано правилно и в подходящото време. Например, може да пиете по 3 чаши от напитката всеки ден, една от тях сутрин, втората – следобед и последната – вечерта.

Ако все още сте скептични, ето няколко факта, които го потвърждават.

Високо съдържание на калций: Скорошни изследвания заключават, че когато калцият се абсорбира от тялото, действа добре върху понижаването на мазнините (като добавка към това, че заздравява костите).

Съответно високото съдържание на калций затруднява способността на тялото да абсорбира мазнините. Например, ако човек консумира по 1000 мг калций с храната си, може да премахне до 5 кг излишни мазнини в течение на няколко месеца.

Ако не сте привърженици на калция, приеман като хранителна добавка, млечните продукти са особено богати на лесно усвоим калций и 3 чаши шоколадово мляко на ден лесно ще ви помогне да достигнете 1000 мг прием.

Витамин D: Той и калцият действат заедно за намаляването на мазнините в тялото. Витамин D играе главна роля в усвояването на калция от клетките. Следователно, ако консумирате храни, богати на калций, но без достатъчно витамин D, няма да получите желания резултат. Обаче, ако пиете шоколадово мляко всеки ден, можете да се справите с евентуалния недостиг на витамин D (симптоми за недостатъчно количество са най-често слаби мускули, крехки кости и депресия).

Млечните храни са богати на витамин D и пиенето на шоколадово мляко е много по-лесно...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
изследвания    хранене и диети    
 
more news
rss
 
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.