zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Тайната на идеалното семейство: мъжът по-стар с 5 години и... не много уменТайната на идеалното семейство: мъжът по-стар с 5 години и... не много умен

здраве.bg

Поне такава е статистическата формула на щастливото семейство според учени от бизнесучилището в Женева, Швейцария. Според тях жената трябва да е “с 5 години по-млада от избранника си и да произхожда от същата културна среда”, като освен това “да притежава по-висок интелект от съпруга си”.

Данните са събрани от над 1000 семейни двойки на възраст между 19 и 75 г. Това, твърдят специалистите, дава възможност да се опише доста точно какъв трябва да е всеки един от двамата партньори в “безупречното семейство”: съпругата следва да има висше образование и още по-добре научна степен, докато за съпруга това съвсем не е задължително. “Ако следвате това правило, шансът ви да създадете здраво семейство се увеличават с поне 20%”, твърдят авторите на изследването.

Любопитен е и един от примерите, които те дават, за устойчив брак – този на британската кралица Елизабет ІІ и нейния съпруг Филип. 83-годишната кралица е по-млада с 4 г. и 10,5 месеца, и двамата произхождат от една и съща среда. Избягвайки да сравняват интелекта на кралската двойка, швейцарските учени все пак акцентират върху “вродената дипломатичност” на кралицата.

Брачният съюз на кралската двойка е сключен през 1947 г., т.е. е показал своята устойчивост вече над 60 г., обобщава Би Би Си.

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    
 
more news
rss
 
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.