zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Любовни храни за Свети Валентин



Любовни храни за Свети Валентин

или за храните-афродизиаци.

здраве.bg

... за производството на червени кръвни телца, които от своя страна подсигуряват мозъка и мускулите като им доставят достатъчно кислород и глюкоза като по този начин повишават издръжливостта.

Цинкът е един от най-важните елементи в спермата. Нивото на цинка в нея е 100 пъти по-високо отколкото в кръвта. При хората, у които се наблюдава недостиг на цинк, пубертетът закъснява и сексуалните органи не се развиват нормално.

Достатъчно количество цинк, получен от морските дарове, може да помогне и за шансовете ви за Св. Валентин. И тук е мястото на стридите – суровите и консервираните стриди съдържат впечатляващите 91 мг цинк за 100 г продукт – вероятно най-високата концентрация на този минерал, която може да се намери в храна.

Йодът е задължителен за правилното функциониране на щитовидната жлеза. Тя често се разглежда като “склад за енергия” в тялото. Ако тя не произвежда достатъчно щитовидни хормони, ще се чувствате лениви, уморени, депресирани и с прекалено малко останала енергия – и за любовни занимания. За да бъде щитовидната си жлеза здрава, е нужен йод – затова веднага отивайте до магазина за морски деликатеси.

Любовни ябълки

Когато доматите били пренесени за първи път в Европа, те били наречени “любовни ябълки” - заради стимулиращия ефект, който се считало, че имат. Това схващане днес след толкова много научните доказателства е доста омаловажена. И въпреки това, проучванията показват, че доматите са най-богатият източник на ликопен в хранителния ни режим.

Ликопенът - един от така наречените каротеноиди, е доказано мощен анти-карциноген, особено що се отнася до рака на простатата.

Мащабно изследване, проведено в продължение на 7 години, доказва, че ликопенът в храните (като доматения сос и пицата) има драматичен ефект върху намаляване риска от рак на простатата. При мъжете, които са консумирали поне 10 порции богати на домати храни всяка седмица, този риск бил с 35% по-малък.

Доматеният сос има най-високо съдържание на ликопен от всички...

 
 
Още по темите:
любопитно    хранене и диети    секс и здраве    
 
more news
rss
 
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.