zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

5 начина да открием стреса по състоянието на лицето си



5 начина да открием стреса по състоянието на лицето си

Лицето ни издава не само възрастта, но и психическото ни състояние.

здраве.bg

... мускулите си с ботокс (ефектът продължава около 4 месеца) или да ги запълните с впръскващи средства каквито се предлагат на пазара (ефектът продължава 6 месеца).

Червенина

Повишеният поток на кръвта, който възниква, когато сте под напрежение, може да предизвика разширяване на капилярите. Стресът отключва и зачервяване - розацея. И тъй като стресът отслабва имунната система, внезапното зачервяване може да се окаже продължително.

За да се справим: Когато се използват редовно, кремовете, направени с противовъзпалителни вещества като алантоин и екстракт от корена на женско биле, могат да успокоят руменината. Лечението, което розацеята изисква, включва светлинна и лазерна терапия – за свиване на кръвоносните съдове. Ще имате нужда от няколко такива процедури. Може да е нужно и локално лечение, за да се намали възпалението.

Акнето

Заради негативното си отражение върху имунитета, стресът повишава активността на различни възпалителни процеси, което нерядко води до поява на акне.

За да се справим: използвайте лосион, съдържащ силицилова киселина или антибактериалния бензоилпероксид, както и овлажняващ крем против акне (за да не изсъхне прекалено много кожата). Ако тя не се повлияе от лечението до няколко седмици, консултирайте се със специалист.

Уморените очи

Тревожността причинява верижна реакция, която води до недоспиване и безсъние. Те на свой ред причиняват подпухналост и кръгове под очите.

За да се справим: като първо средство използвайте резенчета краставица и малки пакетчета с лед - за торбичките под очите. Те стягат кръвоносните и лимфните съдов. Спете с леко повдигната глава.

За да се избегне отражението на стреса върху лицето:

Всяка седмица: правете упражнения – поне 3 или 4 дни седмично, за да намалите напрежението, да стимулирате кръвообращението и да държите възпалението под контрол. Дори една по-дълга разходка ще доведе до отделянето на позитивно действащите ендорфини. По-малко от 7-8 часа сън...

 
 
етикети:
Още по темите:
съвети от лекаря    превенция    хигиена    
 
more news
rss
 
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.