zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

G-точката изглежда е пълна измислица



G-точката изглежда е пълна измислица

5 януари 2010, actualno.com/БТА
четете още в actualno.com


Загадъчната ерогенна зона, наричана G-точка, може да е само измислица, твърдят учени от Великобритания, цитирани от Би Би Си.

Изследването на екипа от лондонския Кингс колидж е най-голямото на тази тема. В него са участвали 1800 жени. Не са открити никакви доказателства за съществуването на G-точката.

В статия в "Списание по сексуална медицина" учените пишат, че G-точката може да е само във въображението на жените, насърчавани от списания и терапевти. Сексологът Бевърли Уипъл, която популяризира идеята за G-точката, заяви, че има недостатъци в изследването. Според нея лондонските учени не са взели под внимание опита на лесбийките и бисексуалните, както и ефекта от различните сексуални партньори с различна техника.

Жените, участвали в изследването, казали на учените дали имат G-точка. Тъй като всички те имали близначки, се очаквало че и сестрите им, които са със същите гени, също ще я имат. Това обаче не се потвърдило.

"Жените могат да кажат, че съществуването на G-точката зависи от начина на хранене или спорта, но в действителност е невъзможно да се намерят нейни характеристики" - каза проф. Тим Спектор от екипа. За него идеята за G-точка е субективна. "Няма нищо лошо в търсенето на G-точката, но не се притеснявате, ако не я намерите. Тя не трябва да е фокус. Всеки е различен" - каза д-р Петра Бойнтън, сексуален психолог от лондонския Юнивърсити колидж.

G-точката е наречена така на германския гинеколог Ернст Графенберг, описал я преди повече от 50 години.

 
добави в:
 
Още по темите:
секс и здраве    изследвания    любопитно    
 
more news
rss
 
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.