zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Да излекуваме бързо вагиналните гъбични инфекции



Да излекуваме бързо вагиналните гъбични инфекции

Този тип инфекция е сравнително безобидна при балансиран метаболизъм на тялото.

здраве.bg

Гъбичната инфекция се причинява от Candida Albicans - бактерии, налични в тялото. Като цяло, те са безопасни по природа. Когато обаче се наруши балансът в метаболизма, бактериите се размножават и причиняват инфекция.

Тя може да засегне всяка част от човешкото тяло, дори скалпа. Обикновено бактериите се размножават бързо в зоните с влажни условия като подмишниците и вагината.

Симптоми

Счита се, че около 70% от жените страдат от тази инфекция поне веднъж в живота си. Началните симптоми са обриви или сърбеж във вагината. В самото начало развитието на гъбичките може да причини неприятна миризма в инфектираната част на вагината.

Лечение

Когато се появят симптомите, най-доброто решение е незабавна консултация със специалист. При навременно взети мерки премахването на инфекцията е въпрос на дни. В зависимост от конкретния случай, лекарят ще предпише орални средства и гел.

Засегнатата област трябва да се поддържа чиста и, доколкото е възможно, свободна от влага. Трябва да се ползва дезинфекцирано бельо. Препоръчително е използваното бельо да се изпира старателно с дезинфекциращи средства. С други думи, поддържането на чистотата на засегнатата област е много важно.

Някои специалисти са на мнение, че оралните таблетки и геловете са само средства, които задържат инфекцията за известно време, а истинското лечение е възможно само след като се установи основният проблем, който я е причинил. Въпреки този спор, медицината е наясно, че гъбичната инфекция се причинява от промяна или смущение в метаболизма. Поради тази причина, докато той не бъде уравновесен, е вероятно инфекцията да се появи отново.

За възстановяването на метаболизма се препоръчват и някои алтернативни средства. Алое вера, киселото мляко, чесънът и чаеното дърво са някои от естествените продукти, които повлияват метаболизма. В добавка, тези средства имат антибактериални и антисептични свойства. В резултат, понякога те могат да излекуват засегнатата област много по-бързо...

 
добави в:
 
Още по темите:
съвети от лекаря    хигиена    aлтернативи    заболявания    
 
more news
rss
 
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.