zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Нови обвинения срещу СЗО заради обявената грипна пандемия



Нови обвинения срещу СЗО заради обявената грипна пандемия

Този път с темата за новия грип и обявената пандемия са се заели разследващи журналисти от в. Гардиън

По оценки на медии фармацевтичната индустрия е спечелила над 7 млрд. евро от масовата истерия.

11 декември 2009, здраве.bg

Учени от няколко държави обвиниха преди дни Световната здравна организация (СЗО) в “съучастие на големите фармацевтични компании при обявяване на пандемията от свински грип. Престижният британски вестник “Гардиън” публикува на 10 декември статия, в която се дава оценка, че фармацевтичната индустрия е заработила допълнително 7 милиарда евро, благодарение на създадената около новия грип “масова дезинформация”. В същото време в статията се подчертава, че никъде смъртността от грипа A/H1N1 не е надвишила тази в резултат от сезонните щамове.

Вестникът основава своята публикация на независими източници и изследвания. Според епидемиологът Том Джеферсън от независимата научна организация Cochrane Collaboration и неговият колега от САЩ Уйлям Енгдал вече има достатъчно доказателства, че СЗО “очевидно е показала сериозна зависимост от големи фармацевтични компании заради връзки на експерти в организацията с производителите”. Според Джеферсън “цяла група експерти на СЗО и особено такива от стратегическата група съветници по въпросите на грипа получават заплата от фармацевтични фирми и съответно имат причина на защитават корпоративни интереси”.

Двете най-често срещани имена в публикациите на различните медии са на британския професор Дейвид Солзбъри и холандския вирусолог Алберт Остенхаус, наричан вече “д-р Грип”. Именно Остенхаус е открил и вируса на птичия грип H5N1, а по-късно се е изказвал многократно за смъртната заплаха от свинския грип, призовавайки към масова ваксинация.

“По този начин, действайки в интерес на бизнес-структури, СЗО повиши през юни тази година степента на заплаха от пандемия до най-високата шеста степен”, твърдят експертите от Cochrane Collaboration.

До момента официално жертвите на свинския грип са 7826 души (или по-малко от 26 на 100 000 заболели). За последен път шеста степен на пандемия е обявявана през 1968 г., когато в резултат от грипния щам Хонконг са починали над 1...

 
добави в:
 
Още по темите:
грипът А/H1N1    заболявания    
 
more news
rss
 
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.