zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Сухата кожа: да решим проблема



Сухата кожа: да решим проблема

Как да преодолееем проблеми, свързани със сухата кожа.

здраве.bg

... вазелин, но за някои той ще се стори прекалено плътен или мазен. Ако случаят е такъв, загрейте го първо в ръцете си и след това той ще се разстила по-лесно. Ако не искате да зацапате дрехите си, използвайте го през нощта.

• Най-доброто време за нанасяне на крем или масло по лицето и тялото е след излизане от банята, докато кожата е пълна с влага. Една от целите на овлажняващите лосиони е да “затварят” влагата в кожата - за да не се изпарява.

• Използвайте нощно лечение. То много бързо ще направи кожата ви доста по-различна, когато се събудите на сутринта. Първо постойте във вана с хладка вода, докато пръстите ви започнат да се сбръчкват – показател , че кожата е напълно хидратирана. Излезте от ваната и се подсушете малко, след това нанесете слой от маслото. Не е задължително то да е от най-скъпите и луксозни марки. Важното е да се намазва на плътен слой. След това облечете нощната си дреха и си легнете. Най-добре използвайте по-стара пижама и чаршафи. Възползвайте се от тази процедура, когато кожата ви е много суха и бързо ще почувствате разликата.

• Често най-сухите участъци от кожата се образуват по петите, ръцете и лактите. И тях можете да изгладите с масло. Когато си лягате, сложете ръкавици и чорапи, обличайте пижама с дълги ръкави или тениска с прилепнали ръкави върху напуканите лакти.

Консултация със специалист-дерматолог е наложителна, ако домашните лечебни средства не действат, сухата кожа започне да кърви или стане прекомерно люспеста.(а)

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
съвети от лекаря    хигиена    aлтернативи    
 
more news
rss
 
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.