zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Изневярата като илюзия за щастие



Изневярата като илюзия за щастие

За женските очаквания от брака и изневярата .

23 октомври 2009, Тя.bg

... , богатството или любовниците му, нито нейното щастие идва от съпруга и семейството. И това не е всичко - има още един фактор, който жената трябва да вземе предвид: Ако се приеме, че бракът я прави щастлива, дали тя ще бъде повече или по-малко щастлива, ако прави неща, които подкопават основите му? Колкото по-силно жената вярва, че е нещастна заради брака си, толкова повече вреди на щастието си, подкопавайки основите на брака си с изневяра!

Има един интересен парадокс. Докато бракът сам по себе си не е достатъчен да "произведе" щастие, без значение какви са съпругът и децата, за развода е известно, че носи нещастие, най-малко в краткосрочен план. Той е рисков фактор за депресия и други емоционални страдания, с тенденция да въздейства негативно както на мъжете, така и на жените. Още нещо: ние знаем много добре, че когато жените изневеряват, това ги излага на по-голям риск от развод. Всъщност бракове, където мъжът е "хванат" в изневяра, е много по-вероятно да бъдат спасени, отколкото бракове, при които жената е "хваната" в изневяра. Не е честно, но е вярно. Някои проучвания на традиционно-мислещи двойки показват, че когато мъжът е "хванат", ако той се съгласи да престане да изневерява, няма деца от жената, с която изневерява, и ако двойката проведе заедно терапия, бракът може да бъде спасен в около 9 от 10 случая. Но ако жената е "заловена" да изневерява, дори и ако тя спре да го прави и е проведена терапия, бракът е "загубен" в 9 от 10 случая в рамките на 5 години. И дори и това да е по-малко вярно за не-традиционалистите, а също и в бракове, където мъжът е изневерил преди жена му също да го направи, разликата все още съществува, само че в по-малка степен.

Така че…: - Нещастна ли сте в брака си? Вярвате ли, че съпругът ви е виновен за това? Мислите ли, че друг мъж би ви направил по-щастлива? Ако е така, би трябвало да вземете под внимание някои неща.

Първо: - Истината е, че вашето щастие зависи от вас. Само един човек може да донесе...

 
 
Още по темите:
психология    любопитно    
 
more news
rss
 
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.