zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Човек се ражда с вяра в Бог!



Човек се ражда с вяра в Бог!

16 септември 2009, здраве.bg

Истинска сензация в световните научни и интелектуални среди предизвика твърдението на британски учени от университета на Бристол, според които човек винаги се е раждал с вяра в Бога.

“Ходът на мислене на детето включва от самото му раждане интуитивна вяра в свръхестественото”, заяви ръководителят на изследванията проф. Брус Худ, цитиран от Би Би Си.

В продължение на векове най-великите световни теолози и философи са се опитвали да докажат или опровергаят съществуването на Всевишния. Но обикновената логика е безсилна да отговори на този въпрос, който науката обявява за ирационален.

Новите открития на научния колектив от Бристол показват, че без вярата в Бога нито Homo Sapience, нито дори съвременното общество биха могли да се появят и да съществуват.

Според британските учени, в зората на човечеството тези групи хора, които са вярвали в Бог (както и да са го наричали), в справедливостта и наличието на световен ред са създавали по-здравите социални връзки и по този начин са повишавали възможността за своето оцеляване. Именно те са заложили основата на съвременната цивилизация и са й дали импулс на развитие.

“А племената, лишени от понятие и вяра в Бога, съответно са се разпадали и изчезвали, без да оставят следа след себе си”, твърдят учените.

 
добави в:
 
Още по темите:
психология    изследвания    любопитно    
 
more news
rss
 
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.