zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Човек се ражда с вяра в Бог!Човек се ражда с вяра в Бог!

16 септември 2009, здраве.bg

Истинска сензация в световните научни и интелектуални среди предизвика твърдението на британски учени от университета на Бристол, според които човек винаги се е раждал с вяра в Бога.

“Ходът на мислене на детето включва от самото му раждане интуитивна вяра в свръхестественото”, заяви ръководителят на изследванията проф. Брус Худ, цитиран от Би Би Си.

В продължение на векове най-великите световни теолози и философи са се опитвали да докажат или опровергаят съществуването на Всевишния. Но обикновената логика е безсилна да отговори на този въпрос, който науката обявява за ирационален.

Новите открития на научния колектив от Бристол показват, че без вярата в Бога нито Homo Sapience, нито дори съвременното общество биха могли да се появят и да съществуват.

Според британските учени, в зората на човечеството тези групи хора, които са вярвали в Бог (както и да са го наричали), в справедливостта и наличието на световен ред са създавали по-здравите социални връзки и по този начин са повишавали възможността за своето оцеляване. Именно те са заложили основата на съвременната цивилизация и са й дали импулс на развитие.

“А племената, лишени от понятие и вяра в Бога, съответно са се разпадали и изчезвали, без да оставят следа след себе си”, твърдят учените.

 
добави в:
 
Още по темите:
психология    изследвания    любопитно    
 

more news
rss
 
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.