zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Знаете ли какво ядете? Наистина?Знаете ли какво ядете? Наистина?

© sxc.hu

здраве.bg

Вероятно няма да е нищо ново за мнозина фактът, че пестицидите според някои изследвания са канцерогенни и имат други негативни въздействия върху човешкото здраве. Неслучайно напоследък толкова много се говори и пише за т.нар. органични храни, т.е. такива, създадени в условия максимално близки до естествената природна среда.

Според ново изследване по поръчка на Националния институт по рака на САЩ (National Cancer Institute) много от използваните днес пестициди и инсектициди потискат нормалната имунна система, особено тези нейни функции, които отговарят за съпротивителните сили на организма към бактериите, вирусите, паразитите и туморите. Събраните данни сочат повишен риск от различни животозастрашаващи заболявания като лимфома, меланома, миелома, левкемия и различни видове рак. Рискът е особено повишен при хората, които всекидневно са в непосредствен допир с пестицидите, т.е. селскостопанските работници и тези във фермите.

Проведените кръвни тестове сред няколко хиляди души са показали повишени нива в организма на токсични химикали, които покачват съществено риска от здравословни проблеми.(а)

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
превенция    изследвания    
 
more news
rss
 
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.