zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Да тренираме с разум и мярка



Да тренираме с разум и мярка

или 10-те най-разпространени грешки във фитнеса.

здраве.bg

... групи. Колкото по-интензивни са тренировките, толкова повече време е нужно на организма за възстановяване. Правете еднодневна почивка между заниманията си или ги редувайте през ден с упражнения от типа на пилатес.

5. Твърде комфортно

Не допускайте организмът ви да се чувства твърде удобно. Сменяйте натоварването, заставяйте сърцето си бие от време на време по-бързо отколкото при обичайните упражнения. Например, отделете 10 минути за бягане по пътеката (за загряване на мускулите), след това за 30-60 секунди увеличете скоростта на бягане или ъгъла на наклона на пътеката, след това за 1-3 минути преминете към леко и умерено темпо и отново повторете всичко изброено за около 10-20 минути.

6. Неправилно натоварване при силовите упражнения

Ако използвате твърде леки или твърде тежки уреди, няма да постигнете никакви положителни резултати от силовите тренировки. Ако сте настроени за интензивни тренировки, използвайте правилно подбрани гири (умора от занятията трябва да усещате след 4-6 повторения), а във времето ги увеличавайте с 5-10%.

7. Преразпределяне на натоварването

Не извивайте гърба си при изпълняване на наклоните и упражненията с гирите. Изкривеният гръб и липсата на фиксиране на бедрата създават твърде голямо натоварване върху гръбнака и намаляват тренировката на гръбните мускули. При пресите основното натоварване не трябва да се прехвърля върху мускулите на шията.

8. Грешки в главата

Неправилното отношение към тренировките може да минимизира успеха дори на идеално изпълненото от техническа гледна точка упражнение. Затова - избягвайте следните грешки:

• Не зацикляйте върху числата. Не се занимавайте с постоянно пресмятане на изгорените калории, не бъдете нервни поради факта, че през последните два дни обемът на проблемните ви зони не се е намалил и не са качвайте на кантара на всеки 5 минути, за да контролирате теглото си. Съсредоточете се върху прилива на силите и енергията, които изпитвате по време на заниманията.

• Не...

 
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    
 
more news
rss
 
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.