zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

САЩ изоставят термина “свински грип”САЩ изоставят термина “свински грип”

фото: CNN

30 април 2009, здраве.bg

Властите в САЩ повече няма да използват термина “свински грип”, а го заменят с “2009 H1N1 грип”, стана ясно вчера от официално изявление.

“Това, което знаем за новия вирус до момента, показва, че той е смесица от генетичен материал от свински, птичи и човешки грип. Освен това липсват каквито и да било данни за заболели свине, включително и в Мексико”, е официалното становище на страната, изказано от Бил Хол – заместник секретар в Министерството на здравето на САЩ.

Това е вторият опит да се промени името на новия грипен щам, след като по-рано вчера Европейската комисия прие предложението на Световната организация за животните да не се използва повече термина “свински грип”. Предложението на организацията е той да бъде заменен със “северноамерикански грип”.

Световната здравна организация обаче вече заяви официално, че не вижда никаква научно обоснована причина да се променя името на новия грипен щам.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
грипът А/H1N1    
 

more news
rss
 
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.