zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

5 витамина за здрава и еластична кожа



5 витамина за здрава и еластична кожа

Витамините за локално приложение допринасят за забавяне стареенето на кожата и я подмладяват точно там, където желаете.

здраве.bg

Дори да ядете плодове и зеленчуци и пиете всекидневно мултивитамини, вашата кожа все пак често страда от липса на витамини. А именно те са основното средство, което я предпазва от стареене и дори е в състояние да регенерира част от функциите на клетката. Ето защо добре балансираният хранителен режим е важен - консумирането на разнообразна и здравословна храна поддържа кожата мека и блестяща.

Факт е обаче и че тялото доставя само определени малки количества витамини на кожата, независимо от количеството им, прието с храната. Освен това не е възможно тези витамини да достигнат директно точно до проблемните зони, където са бръчките около очите и кафявите петна по кожата.

Единственото решение на този проблем е използването на витамини за локално приложение. По този начин се постига максимален ефект – подобряване на еластичността на кожата и изчезване на тъмните зони.

Кой витамин и за какво е най-полезен. Как да го прилагате:

Витамин А: Най-силният противник на стареенето

Витамин А можете да откриете много често в състава на лосиони, нощни кремове и други козметични продукти и лекарствени средства за локално приложение. Върху етикетите на козметиката неговите производни най-често са означени като ретиноиди.

Доказано е, че витамин А води до намаляване на бръчките, премахване на тъмните петна и изглаждане на неравностите по кожата. Дерматолозите препоръчват на всеки да използва витамин А (ретиноиди) за локално нанасяне.

Как да го използваме: най-добре нанасяйте локалните ретиноиди вечер, тъй като слънчевата светлина деактивира повечето форми на витамин А. За да не дразни излишно кожата ви, в първите две седмици използвайте витамин А за локално приложение всяка втора или трета вечер, като нанасяте по-малки количества.

Витамин B3: подобрява хидратрацията и намалява зачервяванията

Този витамин може да намерите в много лосиони, кремове и серуми. Обикновено върху етика на тези продукти витамин B3 се обозначава като ниацинамид.

Доказано...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
съвети от лекаря    превенция    изследвания    
 
more news
rss
 
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.