zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

10 не дотам приятни изненади по време на бременност



10 не дотам приятни изненади по време на бременност

… и как да се справим с тях.

здраве.bg

През деветте месеца на бременността ще настъпят промени във вашето тяло, които ще ви накарат често да се питате, кое е нормално и кое не, и дали се налага да посетите вашия гинеколог.

Ако сте бременна, точно сега е моментът да се подготвите за промените, свързани с нарастването на корема и с още безброй изменения, които ще ви накарат да се чувствате почти като част от научен експеримент. Отнесете се към тях без притеснения и с повече разбиране. Надяваме се, че ще сме ви от полза с изброените по-долу десет възможни неприятни изненади по време на бременност и как да се справите с тях.

1. Вагинално течение

Някои жени не знаят, кога точно са забременели, тъй като са имали „два менструални периода” в един месец. Причината за повечето случаи на кървене от вагината по време на бременност е заселването на оплодената яйцеклетка в матката, което, разбира се, е нормален процес. Въпреки това трябва да съобщите оплакванията си на вашия лекар, а той е длъжен да назначи ултразвуков преглед, за да се увери, че плодът се намира в матката, а не във фалопиевите тръби.

Ако течението по време на бременността се съпровожда с болка или спазъм в областта на корема, трябва непременно да посетите специалист, тъй като това може да е симптом на по-сериозен проблем.

2. Тъпа коремна болка

Поради растежа на бебето, маточните и коремните мускули и мускулни връзки се разтягат значително в периода около 20-та седмица. Това ще доведе до чувство на разтягане, което причинява тъпа болка, започваща в центъра на корема и спускаща се към бедрата.

Това оплакване се появява по-често по време на първата бременност и може да бъде облекчено, ако поставите върху корема леко затоплена възглавница. Топлината спомага за отпускането на мускулите и притъпява болката.

Този дискомфорт обикновено преминава, след като бебето порастне и мускулните връзки свикнат с натоварването.

3. Проблеми със зъбите

Зъбоболът, подуването и кървенето на венците са често срещани по време...

 
добави в:
 
Още по темите:
съвети от лекаря    9 месеца    
 

more news
rss
 
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
Одобрявате ли въвеждането на т.нар. данък вредни храни?
  •  Да, напълно - така трябва! Това е правилният път за ограничаване на наистина вредните храни.
  •  Поначало замисълът е добър, но конкретната концепция и предложеният начин на прилагане ме карат да се колебая.
  •  Пълна глупост! Просто още един опит да се измисли нов данък, с който да се пълни хазната.