zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Свежест и грижа – навсякъде и всеки денСвежест и грижа – навсякъде и всеки ден

13 април 2009, здраве.bg

Всяка жена в днешно време желае да се чувства свежа и защитена през целия ден. Всекидневното вземане на душ или вана, използвайки сапун или душ гел е съвсем ествествено. Тези продукти, обаче, не са подходящи за поддържане на интимната хигиена, тъй като това, което е полезно и приятно за кожата на тялото, може да навреди на деликатната интимна област.

Интимната област има по-ниско pH (показател 4,6) от останалите части на тялото (показател 5,5), което означава по-висока киселинност. Ниският pH показател е бариера срещу болестотворните микроорганизми и същевременно е благоприятен за полезни бактерии, които се намират в естествената среда на интимната зона. Ето защо е изключително важно да се поддържа деликатният pH баланс.

Душ геловете и другите измиващи средства могат да увредят защитният механизъм на вагиналната лигавица. Така се създава предпоставка за развитие на вредни за интимната област микроби и поява на дразнене, сърбежи, зачервяване, инфекции.

Серията за интимна хигиена NIVEA Intimate надеждно предпазва от възникването на такъв проблем, като осигурява деликатно почистване на интимната област, без да променя физиологичния й баланс. Съдържащата се в продуктите млечна киселина, от друга страна, поддържа постоянно ниско pH на вагиналната лигавица и по този начин я предпазва от зачервяване и инфектиране.

Серията NIVEA Intimate е разработена в тясно сътрудничество с дерматолози и гинеколози. Продуктите отговарят на всички съвременни медицински критерии за интимна грижа и освен млечна киселина съдържат и натурални растителни екстракти- за изключително нежна грижа:

Лосион за интимна хигиена NIVEA Intimate NATURAL - осгурява нежно почистване и сигурна защита. Съдържа млечна киселина и натурален екстракт от лайка с успокояващ ефект;

Кърпички за интимна хигиена NIVEA Intimate NATURAL - изключително подходящи за поддържане на интимната хигиена по време на път. Съдържа млечна...

 
добави в:
 
Още по темите:
хигиена    
 
more news
rss
 
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.