zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Как да изгорим излишните мазнини



Как да изгорим излишните мазнини

Далеч не всички упражнения допринасят за стопяване на натрупаните мазнини.

6 разпространени заблуди как се отслабва.

здраве.bg

... се изгарят само при наличието на определени хормони в кръвта. Ако тренирате или правите физически упражнения, които не изискват много усилия, хормоналният ви фон няма да се промени.
Ако искате да отслабнете, се нуждаете от интензивни тренировки, т.е. натоварвания. Най-добре се обърнете за съвет към специалист по фитнес или спортна медицина, които ще ви назначат необходимото натоварване с оглед на индивидуалните ви особености.

Заблуда №5 - ако изгорим мазнините, коремът ни ще стане плосък

Обърнете внимание на това, че коремът при пълните хора понякога е плосък, а при слабите изпъква напред. Това зависи от мускулните особености. Под коремната преса се намира т.нар. мембранен мускул, който се отпусна и започва да “провисва” , когато човек не се движи достатъчно, т.е. не го натоварва.

Неговото възстановяване е много трудно. Затова на първо място водете активен начин на живот. При седяща работа правете упражнения за стягане на корема. Всеки сеанс трябва да се състои от 50-100 повторения на упражненията и да завършва с издишване.

Заблуда №6 - ако се приемат специални средства за изгаряне на мазнините, се отслабва бързо

Веществата, които изгарят мазнините, променят метаболизма на тялото. Тяхното използване може да бъде дори опасно за здравето, тъй като обмяната на веществата е специфична у всеки човек. Докато приемате препарата вие ще намалявате количествата на мазнините, но след спирането му мазнините почти сигурно ще се възстановят и то най-често в още по-голямо количество.

Тези препарати дават добър резултат само ако спазвате диета. А нали, щом сте прибягнали към тях, сте искали да отслабнете без да се ограничавате в храната?!

Ако искате настина да се избавите от натрупаните мазнини, има само две задължителни условия: физическа активност и правилно хранене – разбира се, съобразени с индивидуалните ви особености. В противен случай никакви мерки няма да дадат положителен резултат.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
съвети от лекаря    любопитно    хранене и диети    
 
more news
rss
 
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.