zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Редовният секс удължава живота на мъжетеРедовният секс удължава живота на мъжете

При жените няма такава закономерност.

25 февруари 2009, здраве.bg

Сексът не по-малко от веднъж седмично е един от факторите за увеличаване на продължителността на живот на мъжете, твърдят тайвански изследователи, цитирани от Ройтерс.

Такъв ритъм на сексуалния живот според учените е достатъчен мъжете да увеличат значително шансовете си да живеят над 80 години.

Направените изчисления показват, че редовният секс намалява с около 50% риска от инсулт, с 40% - от диабет и с 30% - от сърдечен пристъп.

Извършеният сравнителен анализ показва, че мъжете, които живеят сами и с недостатъчно сексуални контакти умират много по-рано, отколкото техните връстници. “Ако мъж на 65 години е останал без интимна връзка, вероятността (при еднакви други обстоятелства) той да умре преди 80-годишна възраст се увеличава с 70%”, твърдят тайванските специалисти.

Причината за това според тях е в нивото на тестостерона, който оказва влияние на целия организъм: “Колкото по-ниски са показателите на този хормон в мъжкия организъм, толкова по-висока е вероятността той да пострада в резултат на някое от изброените по-горе заболявания.

Сексът, оказва се, е по-полезен за мъжете При жените той не оказва такова влияние върху продължителността на живот. Немски учени са установили, че той дори може да предизвика негативни хормонални промени в женския организъм. Неомъжените жени, които дори не са съжителствали с партньор имат по-добро психично здраве в сравнение с жените с постоянен или временен партньор.

“За разлика от жените мъжете се чувстват по-добре, ако до тях има жена”, подчертават учените, цитирани от Би Би Си.

 
добави в:
 
Още по темите:
секс и здраве    изследвания    любопитно    
 

more news
rss
 
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.