zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Водата – далеч повече от средство срещу жаждата



Водата – далеч повече от средство срещу жаждата

Т.нар. сребърна вода е доста известна, но знаете ли какво представляват разтопената, живата вода и тази с понижена проводимост?.

здраве.bg

... риска от отравяния и злокачествени образувания.

Алкалната вода е полезна при диабет, хипертония, болести на бъбреците, стомаха, червата, подагра, алергични заболявания.

Католитът има дълга трайност.

Водата с понижена проводимост (анолит) е способна да унищожава и извежда от организма всякакви чужди елементи: шлака, вредни микроорганизми, според някои - дори ракови клетки. Тя е особено полезна при изгаряне, кожни възпаления, гъбични заболявания.

Една от функциите на водата е да извежда от организма шлаката и естествените отпадъци. Ако страдате от запек или задържане на урината, (и тя е с тъмен цвят и гъста концентрация), това означава, че организмът ви е обезводнен.

За нормалното функциониране на организма през деня трябва да се употребяват не по-малко от 2 литра течности. Т.е. ако ядете доста плодове и зеленчуци, част от необходимата течност ще си набавяте от тях.

От различните, предлагани в търговската мрежа води, най-добре е да се употребява редовно т.нар. изворна. След нея се нареждат минералните води (които обаче е препоръчително да се редуват и да се пият с прекъсвания). Газираната вода, дори да не е подсладена, е най-добре да се избягва.

Водата може да ви помогне да се разделите и с наднормените килограми. Ако организмът се нуждае от течности, той започва да натрупва вода и да извлича от нея хранителните вещества под формата на мастни клетки. Ако се натрупа достатъчно течност, мазнините се разграждат и се превръщат във вода. Ето защо диетолозите препоръчват всеки път преди ядене да се изпива по една чаша вода.(а)

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    
 
more news
rss
 
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.