zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Водата – далеч повече от средство срещу жаждата



Водата – далеч повече от средство срещу жаждата

Т.нар. сребърна вода е доста известна, но знаете ли какво представляват разтопената, живата вода и тази с понижена проводимост?.

здраве.bg

80% от състава на нашия организъм всъщност е вода. Именно тя осъществява доставката на хранителни вещества до всички клетки на тялото и в качеството си на универсален разтворител способства както за усвояването на полезните елементи, така и за терморегулацията.

Но водата има и други полезни функции. Тя може да бъде различна по своя състав (въпреки основната си формула Н2О), т.е. освен кислород и водород тя съдържа и други химични съединения. През 1932 г. учените са открили, че в природата съществува и т.нар. тежка вода, в която са разтворени различни изотопи.

Съвсем логично свойствата на водата се променят в зависимост от нейния състав. Някои хомеопатични препарати например се състоят почти изцяло от вода, в която има почти нищожна концентрация разтворено активно вещество. И това количество е достатъчно за успешното лечение.

Водата, съдържаща разтворени сребърни йони, се смята от алтернативната медицина за прекрасно средство срещу стомашни заболявания, свързани с повишената киселинност – язва, гастрит, панкреатит.

Като много полезна се определя и т.нар. разтопена вода (при нейното замръзване “изчезват” съдържащите се в нея тежки метали). Разтопената вода намалява умората, повишава работоспособността, изостря вниманието и паметта, спомага за по-бързото лечение на инфекциите.

Според изследванията, при замръзването си водните молекули се намагнитизират и придобиват структура, която им позволява да се внедряват в биологичните клетки.

А ако се използват специални апарати, които повишават или понижават електропроводимостта на водата, може да се приготви „жива” (или „мъртва”) вода.

„Живата” вода (католит) се приготвя с помощта на активатор. При активацията си тя получава алкални свойства, които възпрепятстват окисляването на молекулите и стимулират възстановителните реакции на организма. В резултат на това се повишава жизнения тонус, подобрява се обмяната на веществата, укрепва имунитета, забавят се процесите на стареенето, намалява...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    
 
more news
rss
 
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.