zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Зависи ли здравето от характера



Зависи ли здравето от характера

Стресът води до спазми в съдовете, а това затруднява работата на сърцето.

или за алтернативата, наречена рефрексотерапия.

здраве.bg

...

Душата на компанията обикновено е пламенна и избухлива личност, която бързо забравя лошото и без труд намира подход в общуването си с всеки човек. Хората от този психотип страдат нерядко от спазми, колики и внезапни пристъпи на болка, които съпровождат упоменатите вече заболявания. В момента на спазъм те лесно изгубват контрола върху себе си и с това се обясняват както внезапните изблици на гняв, така и тяхната енергичност и неуморимост.

При свръхчувствителните

Лесно ранимият, мнителният, нервният и тревожен характер на творческите личности са съпроводени от по-слаби бели дробове. Затова и те са преследвани от бронхити, хронични пневмонии и бронхиална астма.

Спазмите в бронхите принуждават тези хора да се намират в постоянно напрежение, а това “подхранва” тяхната тревожност и емоционалност. Основната емоция на тези хора е тъгата, а любимото занимание – самобичуването.

Прекомерно голямото количество страх поразява бъбреците и пикочния мехур - ето защо страхливците страдат от болни бъбреци. Появата на енуреза??? при децата винаги е предшествана от силна уплаха. Дори циститът обикновено възниква след внезапен страх, а простудата само способства да възникването на болестта в пикочния мехур.

Ако лесно се ядосвате...

Гневът разрушава черния дроб. Този орган не напразно е наричан хранилище на преживените обиди. Яростта и гневът активизират неговата работа и го карат да увеличава производството си на жлъчна течност, която се разнася с кръвния ток по цялото тяло и започва да трови организма.

Кои все пак са най-здрави

Хората, които не страдат от хронични заболявания, обикновено са тези, които не се стремят да постигнат големи върхове в кариерата си. Те са отлични служители без да страдат от излишна суета да се докажат на всяка цена. С години те могат да заемат една и съща длъжност и не се нуждаят нито от служебно повишение, нито от съжаление. Т.е. това са напълно земни хора, които нямат амбицията да правят нови открития.

Как...

 
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    aлтернативи    
 
more news
rss
 
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.