zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Почистването на лицето



Почистването на лицето

Да изберем подходящия начин!.

здраве.bg

Кожата на всеки се нуждае от постоянни грижи, които да спомогнат за запазване на нейното здраве и свежест. Неблагоприятната екологична обстановка, въздействието на природните фактори (вятър, студ, дъжд и т.н.), климатиците в помещенията и редица други фактори допринасят за замърсяване на кожата с вещества, които много трудно могат да бъдат отмити с вода. Някои от тях проникват дълбоко в порите и по кожата се образуват пъпки.

От този проблем може да се избавим, само ако се грижим за почистването на лицето си. То може да стане както в козметичен салон, така и в домашни условия. Все пак вторият вариант не е препоръчителен, тъй като е много трудно, почти невъзможно самостоятелно да извършим качествена процедура. Освен това в домашни условия може да стане някакво заразяване или инфектиране на кожата. И тогава за съжаление ефектът ще е обратен - обривите и пъпките ще се увеличат.

Професионалното почистване на лицето най-общо е два вида. Най-разпространената процедура е механичното почистване, което се извършва с пръсти, завити в стерилна салфетка. Под въздействието на парата порите се разширяват, козметикът премахва пъпките, а след това за успокояване на кожата прави специални маски. Основният недостатък на тази процедура е нейната болезненост (особено при чувствителна кожа).

Втората разновидност е вакуумно почистване. То е аналогично на механичното, но не се извършва с ръце, а със специална вакуумна тръбичка, в която се създава област на понижено налягане. По този начин мастните наслоения буквално се “засмукват” от порите. Тази процедура е подходяща най-вече при незначителни замърсявания на порите и при малко количество пъпки.

Най-новият метод за почистване на кожата е ултразвуковото почистване, което не само почиства порите, но и прави микромасаж на кожата, а едновременно с това премахва пъпките и мъртвите клетки и изглажда бръчките.

Разновидност на процедурата е химическото почистване с помощта на фруктови киселини. В този случай върху...

 
добави в:
 
Още по темите:
хигиена    
 
more news
rss
 
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.