zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

За да си доволен от работата, трябва да я обичаш!За да си доволен от работата, трябва да я обичаш!

здраве.bg

Преосмислянето на длъжността и работните задължения увеличават с цели 75% производителността и намаляват със 60% желанието да се смени работата, твърдят канадски експерти от университета на Алберта.

Според тях “поддържането на работния дух е изключително важен инструмент за запазването на дружелюбната и благоприятна атмосфера в колектива, за значителния ръст на трудовите постижения и за дългосрочното запазване на работното място”. За тази цел, човек трябва да бъде доволен от работата си, да намира смисъл в нея и да следва поставените си цели, смятат психолозите, цитирани от Ройтерс.

Експертите са установили, че хората, които обичат работата си са по-щастливи, в по-добро психично и физическо здраве и са далеч по-продуктивни в сравнение с останалите, които работят едно или друго единствено заради парите.

Проведените изследвания са показали, че само 1-2 месеца след намесата на психолог, който да коригира отношенията в колектива, отношенията между хората в него са се подобрили с 23% (според собствените им оценки), удовлетвореността от самата работа с 10%, а работоспособността – със 17%.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
изследвания    психология    
 

more news
rss
 
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.