zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Как да се погрижим за красотата си през есента



Как да се погрижим за красотата си през есента

Процедури за възстановяване от лятото и подготовка за зимата.

ТЯ.bg

Есента е най-подходящият сезон за възстановяване на красотата на нашата кожа, коса, нокти и т.н. В резултат на понякога твърде щедрите слънчеви лъчи през цялото лято организмът ни е бил подложен и на силен стрес. Как да отстраним нанесените вреди и да се подготвим за студа?

Смяната на сезоните предизвиква у много хора проблеми, свързани с кожата – тя се зачервява, става по-чувствителна и раздразнена. И разбира се, обезводнена от лятото.

Ето защо вие задължително трябва да извършите следните процедури:

1. Подхранване на кожата

Вашата задача е да се погрижите за кожата на цялото тяло – започвайки от лицето и завършвайки с ходилата.
След взимането на душ или вана нанесете с масажни движения върху кожата подхранващ крем. Не бързайте – отделяйте внимание на всеки един участък от кожата. След това се посветете на грижи за лицето. Вероятно през лятото кожата там е станала по-чувствителна и вие се нуждаете от друг крем за лице. Не правете икономии и си купете крем, който ще удовлетвори потребностите на кожата от влага и питателни вещества. Кремът с розово масло ще успокои чувствителната и суха кожа, а кремът, съдържащ термална вода, ще премахне зачервяването и кожното раздразнение.
Много полезни са и различните маски за лице. Особено тези, които съдържат мед. Медът притежава уникални свойства: не само освежава кожата, но и възвръща нейната мекота и гладкост. Не трябва да се забравя, че тези маски могат да се използват от хората, които не страдат от алергия към меда.

2. Грижи за устните

Кожата на устните е много тънка и чувствителна. Тя изсъхва лесно под въздействието на слънцето и вятъра и затова по време на прехода от лятната горещина към есенния студ тя се нуждае от особени грижи.
В никакъв случай не ближете устните си – така те ще се обезводняват още по- лесно. Възползвайте се от балсама за възстановяване на кожата на устните, който се нанася преди сън.
Ако имате възможност, откажете се от използването на трайните червила. Употребявайте...

 
добави в:
 
Още по темите:
съвети от лекаря    любопитно    превенция    хигиена    
 
more news
rss
 
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.