zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Масажът – хитове на есента



Масажът – хитове на есента

здраве.bg

... на сложни комбинации от индийски ароматични масла. Самият масаж е само начин за проникване на активните вещества в порите на кожата. Този масаж се смята за най-доброто средство за подмладяване на кожата и повишаване на имунитета.

Стоун-масажът използва горещи камъни, които създават т.нар. енергийни зони в организма, а натискът и топлината създават двоен ефект. Горещите камъни засилват въздействието на ароматичните масла, които се използват за масажа, премахват напрежението след тежката работна седмица и нормализират настроението и съня.

Лимфодренажният масаж е подходящ за хора, които поради различни здравословни състояния (варикоза, изкълчване и др.) не могат да се възползват от обичайния масаж. Целта му е да се нормализира лимфо- и кръвотока в болния орган. Твърде се, че помага и за избавяне на целулита.

Метличката е задължителен аксесоар за масажа в банята. Опитните специалисти я омекотяват (за най-добра се смята дъбовата) във врялата вода, а след това удрят с нея тялото.

Широко известен е и източният масаж, познат най-вече на любителите на турските курорти. Масажистът потапя тялото на клиента в сапунена пяна и започва да му прави масаж не само с длани, но и с юмруци, лакти и дори крака. Този масаж дава несравним ефект на релаксация и помага за постигането на душевна и физическа хармония.

Криомасажът е пълна противоположност на масажа в банята. Той е основан на студа. Парченца лед, поставени в полиетиленови торбички, се разстилат по болното място. Вярва се, че помага при травми, удари, хронични болки - болката се премахва, а възпалението изчезва.

Таитянският масаж е съчетание на йога и точков масаж. Той помага при хронични заболявания на гръбначния стълб и ставите, увеличава тяхната гъвкавост и подвижност , а също така е ефективен при стенокардия и главоболие, при депресия и синдром на хроничната умора. Подходящ е както за спортистите, така и за хората с ограничени физически способности.

Според американски учени...

 
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    aлтернативи    
 
more news
rss
 
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.