zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Качеството на спермата зависи от интелектаКачеството на спермата зависи от интелекта

15 октомври 2008, здраве.bg

Спермата може да бъде индикатор за интелектуалните възможности, смята психологът Джефри Милър от университета на щата Ню Мексико.

Британската компания Daily Mail е провела изследване, което доказва, че мъжете с високо ниво на интелекта могат да се похвалят и с по-здрави сперматозоиди. Представителите на мъжкия пол събрали по-малко точки от тестовете за интелигентност имат сперматозоиди с по-малка подвижност.

Според Джефри Милър, здравето на спермата и нивото на интелекта “са свързани чрез сложна верига от биологични въздействия, заложени от еволюцията, които се формират, за да помогнат на жената да си избере партньор”.

За първи път въпросът за връзката между качеството на спермата и интелекта възниква през 1985 г., когато са изследвани последствията от прилагането на т.нар. “Агент Оранж” - микстурата се е прилагала от американците като химическо оръжие във Виетнам за унищожаване на горите, където е бил врагът.

При обработката на данните изследователите са обърнали внимание на връзката между езиковите и аритметичните навици на мъжете и качеството на тяхната сперма. Отчитани са и такива данни като възраст, употреба на наркотици, лекарства и др., съобщава Ройтерс.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
секс и здраве    изследвания    любопитно    
 
more news
rss
 
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.