zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Мъжете не се вълнуват толкова от успеха си сред женитеМъжете не се вълнуват толкова от успеха си сред жените

23 септември 2008, здраве.bg

Това сочат данните от над 23 хиляди анкетирани мъже от САЩ, Великобритания, Германия, Испания, Италия, Франция, Бразилия и Мексико. Според тяхното мнение, най-важно е дали те са възприемани от околните, вкл. от жените, като уважавани и уверени в себе си личности.

По време на мащабното изследване, проведено от учени от университета на щата Индиана, са били анкетирани мъже от 8 държави. Резултатите от изследването са публикувани в изданието Journal of Sexual Medicine.

Оказва се, че за мъжете най-важни са здравето, хармоничният семеен живот и добрите отношение със съпругата (или постоянната партньорка). Характеристиките като сексуална привлекателност и бурен успех сред жените не се нареждат сред мъжките приоритети.

16% от анкетираните са признали за определени проблеми с потентността, но отговорите на тези участници в анкетата не се различават от мнението на останалите мъже.

Изследователите подчертават, че няма съществена разлика в отговорите на участниците, въпреки че те са от различните страни и на различна възраст, а това противоречи на общоприетото мнение, че младите хора мислят много по-често за своя сексуален живот в сравнение с възрастните.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
психология    секс и здраве    изследвания    любопитно    
 
more news
rss
 
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.