zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Как да живеем позитивно



Как да живеем позитивно

или 10-те най-важни принципа на позитивното мислене.

ТЯ.bg

... от приятел, да загубите работата си, да се разделите с партньора си? Отговорът е да застанете лице в лице със страха и да си представите какво бихте сторила и как бихте се справила, ако нещо такова наистина се случи. Веднъж като застанете пред страха си, той автоматично ще ви се стори по-малко страшен и вие ще се почувствате по-уверена да се справите.

5. Използването на конструктивен език може да премахне негативните мисли.

Осъзнайте думите, които използвате. Вместо да мислите: “Не мога”, кажете си: “Мога!”. Вместо да кажете, че съжалявате, кажете, че следващия път ще го направите. Вместо да си мислите, че това е ужасно, помислете за възможностите, които се съдържат в дадената ситуация.

6. Научете се да овладявате силните негативни емоции.
Ако се чувствате зле, не подтискайте чувството, нито му се отдавайте – вместо това се справете с него чрез физическо натоварване. Успокойте себе си, като се опитате да се фокусирате върху приятни мисли. Говорете за чувствата си с приятел или потърсете терапевт.

7. Оптимистите се зареждат от хубавите неща, които се случват, като същевременно отдават лошото на обстоятелствата, случайността или грешка.

Въпреки че трябва да носим отговорност за това, което става в живота ни, ако нещо се обърка, не вземайте цялата вина върху себе си. Фокусирайте се върху успехите си и признайте собствените си заслуги за хубавите неща в живота ви.

8. Няма да имате позитивен възглед за живота, ако прекарвате по-голямата част от времето си правейки неща, които мразите.

Ако работата не ви харесва – сменете я. Ако връзката ви ви прави по-нещастна – прекратете я. Намерете време всеки ден за дейности, които ви носят радост и ви карат да се чувствате добре.

9. Не оставяйте дребните проблеми да ескалират и да се превърнат в големи.

Незабавно спрете падането в пропастта, като инжектирате малко позитивизъм в ситуацията. Направете нещо малко, за което сте сигурна, че ще успеете – нещо, което сте правила...

 
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    психология    
 
more news
rss
 
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.