zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Създадоха таблетки, заместващи фитнесаСъздадоха таблетки, заместващи фитнеса

5 август 2008, здраве.bg

Американски изследователи са разработили два вида таблетки, които мобилизират вътрешните сили на организма, помагат за нарастването на мускулната маса и стопяването на мазнините, съобщава Би Би Си.

Проведените експерименти показват, че новите лекарства увеличават енергийния запас на тялото с до 44%, независимо от степента на обездвижване.

По думите на изследователите, и двата медикамента, получили засега условните названия AICAR и GW1516, въздействат върху гена, отговорен за нарастването на мускулите и поддържането на техния тонус. По думите на проф. Роналд Еванс от Howard Hughes Medical Institute новите лекарства ще помагат успешно при пациенти с мускулна дистрофия, както и за увеличаване на ефективността от физическите упражнения при страдащите от диабет или други заболявания, при които големите физически натоварвания са противопоказани.

За да не се злоупотребява с медикаментите (особено от страна на спортисти), американските учени са разработили и специален тест, който установява наличието на двете вещества в кръвта и урината.

 
добави в:
 
Още по темите:
изследвания    любопитно    
 
more news
rss
 
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.