zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Безпорядъкът прави хората по-щастливи!?Безпорядъкът прави хората по-щастливи!?

28 юли 2008, здраве.bg

Много хора се опитват да въдворяват около себе си абсолютен ред и се разстройват, ако това не им се отдава. Но американски психолози ни съветват точно за обратното: “Примирете се с това, че хаосът в живота е неизбежен и ще се почувствате по-щастливи”.

Техните изследвания доказват, че когато човек се опитва да “подреди” света около себе си, той всъщност иска да докаже на самия себе си и на околните, че не е безпомощен и може да контролира поне нещо в своя живот.

Учените са убедени, че ако успеем да се примирим с безпорядъка в живота си, това ще промени възприятието ни за света в положителна посока и ще ни накара да се почувстваме по-щастливи: “Периодът на хаос в живота ще ни направи по-мъдри и ще ни помогне да разберем по-добре околния свят”.

“Всеки човек си има своя степен на безпорядък, която не го дразни, а точно обратното – помага му и в работата и в личния живот. Опитайте се да определите тази степен, не се старайте да подреждате живота си и ще се почувствате много по-щастливи”, съветват американските психолози, цитирани от Ройтерс.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
психология    изследвания    любопитно    
 

more news
rss
 
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.