zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Безпорядъкът прави хората по-щастливи!?Безпорядъкът прави хората по-щастливи!?

28 юли 2008, здраве.bg

Много хора се опитват да въдворяват около себе си абсолютен ред и се разстройват, ако това не им се отдава. Но американски психолози ни съветват точно за обратното: “Примирете се с това, че хаосът в живота е неизбежен и ще се почувствате по-щастливи”.

Техните изследвания доказват, че когато човек се опитва да “подреди” света около себе си, той всъщност иска да докаже на самия себе си и на околните, че не е безпомощен и може да контролира поне нещо в своя живот.

Учените са убедени, че ако успеем да се примирим с безпорядъка в живота си, това ще промени възприятието ни за света в положителна посока и ще ни накара да се почувстваме по-щастливи: “Периодът на хаос в живота ще ни направи по-мъдри и ще ни помогне да разберем по-добре околния свят”.

“Всеки човек си има своя степен на безпорядък, която не го дразни, а точно обратното – помага му и в работата и в личния живот. Опитайте се да определите тази степен, не се старайте да подреждате живота си и ще се почувствате много по-щастливи”, съветват американските психолози, цитирани от Ройтерс.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
психология    изследвания    любопитно    
 

more news
rss
 
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.