zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Удължава ли наистина сексът живота?!



Удължава ли наистина сексът живота?!

здраве.bg

... при мъжете е способна да намали риска от развитието на рак на простатата, а редовната полова активност помага на жените да намалят риска от рак на гърдата.

Окситоцинът е предпоставка за по-дълъг живот. Той се изработва в организма на жената, родила дете, при хората, които са свързани с партньорите си със здрави и продължителни отношения, а също така по време на полов контакт. Този “свързващ ефект” е причината хората да правят секс и след като вече са изгубили способността си да имат деца.

Сексът притъпява чувството за болка, предизвикана от най-различни причини включително болки при мигрена, артрит и пременструален синдром. Сексът повишава нивото на ендорфините, които могат да бъдат наречени природни болкоуспокояващи. Научно е доказано, че той облекчава хроничните болки и болките преди менструалния цикъл.

Сексът изгаря калории и мазнини. За 30-минути се изгарят над 85 калории, което може да се сравни с умерена физическа активност като плуване или домакинска работа.

Хората, които водят активен полов живот, са по-склонни и към редовни физически упражнения. Редица изследвания доказват например, че хората, които се занимават с аеробика, по-често правят секс, който ги удовлетворява.

Любопитно изследване, проведено преди десетина години, показва, че рискът от смърт при мъжете, които често изпитват оргазъм, е с 50% по-нисък.

Други наблюдения се опитват да отговорят на въпроса дали бракът увеличава продължителността на живот. Специалистите днес са почти единодушни - здравите отношения са предпоставка за дълъг живот и съвсем не на последно място роля за това има сексът.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    
 
more news
rss
 
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.