zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Официалната медицина променя отношението си към тибетските лечителиОфициалната медицина променя отношението си към тибетските лечители

Съчетаването на физическото и духовното лечение, е в основата на тибетската медицина.

Тибетската традиционна медицина, оказва се, понякога е способна на чудеса.

здраве.bg

Диабетът, хепатитът и онкологичните заболявания могат да се излекуват без химически препарати, само с това, което ни е дар от природата – билки и минерали. Поне така твърдят тибетските знахари, чиито тайни рецепти са на повече от 500 години. Но едва сега традиционната медицина започва да се заглежда в тази посока.

Всяко година тибетският институт в индийския град Дарамсала привлича все повече чуждестранни медици, които искат да научат колкото се може повече за традиционната тибетска медицина.

“Местните лекари понякога просто правят чудеса. Те лекуват различни хронични болести и успяват да изправят на крака дори някои хора, болни от рак и хепатит Б”, твърди проф. Намгуал Тсеринг, ръководител на института.

Възобновяването и лечението на организма с помощта на тибетската медицина става много по-бавно в сравнение със западната медицина, но не дава никакви странични ефекти. Именно затова днес все повече хора от други краища на света предпочитат това лечение”, смята той.

Никаква химия – само билки подарени от природата. Това е символът на тибетското лечение, като най-важните компоненти са билките, корените на дърветата и останалите зелени листа, които растат в хималайския регион.

Но основният залог за успех и оздравяване е съчетанието на физическото и духовното лечение, постигане на хармония между душата и тялото, твърдят тибетските знахари.

(по материали от LifeScript)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    aлтернативи    
 

more news
rss
 
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.