zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Алкохолът намалява риска от артритАлкохолът намалява риска от артрит

здраве.bg

Алкохолните напитки, приемани редовно в умерено количество (до 50 г концентрат) дневно намаляват вероятността от поява на ревматоиден артрит с почти 50%. Това е заключението на шведски учени, изследвали почти 3000 души.

Според изнесените в изданието Annals of Rheumatic Diseases резултати тази тенденция се установява при много от хората, които седмично употребяват алкохолно съдържание, равняващо се на 5 чаши вино.

Учените от Каролинския институт (Karolinska Institutet) предупреждават, че резултатите са дефинитивни, но все пак за риска от ревматоиден артрит влияят твърде много и разнообразни фактори. Освен това са установени странични действия на доста от медикаментите срещу този артрит при взаимодействие с алкохол.

Ревматоидният артрит е автоимунно заболяване, причинявано от неправилно функциониране на имунната система. То води до видимо изкривяване и постепенно обездвижване на ставите.(а)

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
превенция    изследвания    aлтернативи    заболявания    
 

more news
rss
 
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.