zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Глобалното затопляне е по-опасно, отколкото се смяташе досега31 януари 2006, здраве.bg

Учени, консултиращи британското правителство, изнесоха данни, които предупреждават, че последиците от глобалното затопляне на климата, би имало по-тежки последици, отколкото бе прието да се смята досега.
Според тяхното мнение съществуващите квоти за изхвърляне в атмосферата трябва да бъдат чувствително намалени, за да се забави и дори спре процеса на повишаване на температурите.
Ако той продължи, по изчисления на експертите, само заради разтопяването на ледниците около Гренландия нивото на световния океан ще се повиши с осем метра за 1000 години.
По становище на голяма част от политическите среди обаче ново снижаване на квотите за изхвърляни “парникови” газове е неприемливо, защото би довело до закриване на редица електроцентрали и енергиен дефицит, съобщи БиБиСи.

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    превенция    изследвания    
 
more news
rss
 
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.