zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Антиоксидантите предпазват от туберкулоза



Антиоксидантите предпазват от туберкулоза

9 май 2008, здраве.bg

Витамините помагат на човешкия организъм да се защити от туберкулозата, твърдят учени от Университета Харвард (САЩ).

Изследователите са изучили влиянието на различните витамини върху заболеваемостта от туберкулоза, като са добавяли в храната на доброволците витамини А, В, С, Е и селен.

Резултатите показват, че благодарение на приемането на изброените витамини се намалява значително броят на заболелите, а поражението на периферните нерви при наличието на заболяването се намалява с 57%.

“Витамините подобряват активността на имунните клетки, отговорни за борбата с бактериите, причиняващи туберкулозата”, смятат учените, цитирани от Ройтерс.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
заболявания    изследвания    превенция    
 

more news
rss
 
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.