zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

5 лесни начина да отслабнем за лятото5 лесни начина да отслабнем за лятото

Целта ни следва да е не просто да отслабнем, но и да задържим по-ниското тегло.

здраве.bg

Отслабването съвсем не е толкова лесна задача, колкото може да изглежда на тези, които никога не си поставяли тази цел. Процесът предполага на първо място наличието на силна воля и някои лишения, които без съмнение създават дискомфорт.

Каквото и добро да се говори за веселия характер на пълничките жени, мъжете все пак предпочитат стройните - доказано! Те подсъзнателно избират именно такива, тъй като човешката психология е устроена така - наднорменото тегло се смята за здравословен проблем, а мъжът иска да има здрава жена. Въпреки всички “вариации” еволюцията не можеда бъде победена.

Предлагаме ви няколко съвета на специалистите от изключително популярния сайт ediets.com, които са извлечени от практиката и доказано работят:

1. Купете си кантар

Въпреки се съществуват стотици начини за отслабване, броят на хората, страдащи от затлъстяване, не намалява и тенденцията у нас го доказва. Диетите не са подходящи за всички, лекарствата и добавките не са достатъчно ефективни, а за някои от тях дори има съмнения, че вредят. Спортуването е прекрасен начин за отслабване, но не всички притежават волята или желанието за това.

Ако си купите кантар (желателно е той да бъде електронен), ще можете да наблюдавате промените в теглото си с точност до 100 грама. Теглейки се всеки ден по едно и също време, ще можете да разберете какво точно ви кара да пълнеете и какво способства за отслабването ви. А това ще ви помогне да контролирате ефективността на различните диети и методи, които използвате.

2. Упражненията

Всеки знае аксиомата за намаляване на теглото – трябва да се изхабява по-голямо количество енергия, отколкото получаваното с храната т.е. трябва повече да се движим.

Най-добре е да започнете тренировките у дома. Веднага след събуждането си, правете упражнения в продължение на 15-20 минути. Кантарът ще ви докаже, че само от това може да се отслабне с 50-70 г за един ден.

В продължение на 30 минути всеки ден правете и разходки. Използвайте всяка...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    хранене и диети    aлтернативи    
 
more news
rss
 
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.