zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Слаби нерви – тънка коса



Слаби нерви – тънка коса

здраве.bg

Косата се нуждае от постоянни грижи. А те не се състоят само в употребата на шампоани, балсами, маски и други козметични средства с надеждата те да свършат всичко онова, за което ние самите не сме помислили и не сме взели мерки. Съществуват не по-малко важни фактори, които влияят на състоянието й.

Косата става тънка и късаща се, ако организмът изпитва недостиг от витамини и микроелементи. Затова, ако искате да е здрава, обърнете внимание на храната - трябва да употребявате продукти, съдържащи достатъчно количество витамини от група В, А, С, Е, бета-каротин, магнезий, цинк, селен, мед.

Силният стрес и нервното напрежение също оказват негативно влияние на косъма. Тези фактори забавят неговия растеж, корените не получават необходимото подхранване и косата става безжизнена. Обикновено това се забелязва най-силно 1-2 месеца след пика на стреса.

Специалистите съветват да се правят повече разходки на чист въздух, повече спортни занимания, да не се пренебрегва нито един начин за раздвижване. А някои хора трябва просто да се успокоят и да започнат да спят добре.(а)

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    
 
more news
rss
 
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.