zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Как да избегнем сивото ежедневие



Как да избегнем сивото ежедневие

15 предложения за жената-домакиня.

здраве.bg

Пазаруване, готвене, чистене, грижи за семейството и децата. Една-две години такъв живот и човек е готов да се запита само това ли го очаква...

Мнозина се опитват да избягат от този порочен кръг, като тръгват на работа – каквато и да е, само да е по-далеч от дома.

Главният проблем на домакините е отричането от собствените интереси и приемане на интересите на членовете на семейството, а именно това е причината за чувството за неудовлетвореност, недостига на впечатления и липсата на самореализация. Животът, който се състои от 24 часа в денонощието домакинска работа минус време за сън, никак не е интересен и вълнуващ.

За да получите удоволствие и радост от живота не трябва да правите необмислени постъпки или да “изгаряте мостове зад гърба си” – достатъчно е само да коригирате начина си на живот, твърдят психолози. Какво можете да направите? Сигурно някои от изброените предложения ще ви се сторят доста неприложими, но все пак – всеки намира удовлетворение в различни начинания. Абсурдното за едни е най-логичното за други.

1. Не стойте по цял ден с децата.
Трудно ще ви бъде да обясните на съпруга си, че при неработеща майка той трябва да наеме и детегледачка. Но много лесно можете да му обясните, че една жена с две деца, които постоянно изискват грижи и внимание, не може да остане привлекателна и интересна без лично време. Дори семействата със средни доходи могат да си позволят наемането на помощница, която поне веднъж седмично ще ви освободи от някои задължения.

2. Всеки ден планирайте поне по едно излизане.
Стоенето у дома гарантира недостиг на впечатления, нездравословен цвят на лицето и постепенно занемаряване. С какво ще се занимавате извън дома всеки човек трябва да избере в зависимост от индивидуалните интереси – кино, изложби, кафе с приятелки и т.н. Дори всекидневните разходки с кучето помагат за добрата физическа форма и за свежия цвят на лицето.

3. Занимавайте се с домакинската работа по график.
Ако отделите един ден...

 
добави в:
 
Още по темите:
психология    
 
more news
rss
 
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.