zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Ватикана публикува списък с “нови грехове”Ватикана публикува списък с “нови грехове”

Сред тях са генетичните експерименти и замърсяването на околната среда.

10 март 2008, здраве.bg

“Не замърсявай Земята!” и “Не прави опити с човешкия ген” са сред новите напътствия към католиците, публикувани от Ватикана.

“Новото време създава нови грехове”, твърди архиепископ Джанфранко Джироти – вторият човек в малката държава с толкова голямо влияние върху целия католически свят.

Според статията, публикувана в местния вестник “Л’Осерваторе Романо”, като най-голяма опасност се възприема изкушението да се правят генетични опити.

“В биогенетиката има области, където човек не бива в никакъв случай да се намесва”, твърди Джироти, цитиран от Ройтерс, “всичко онова, което може да доведе до непредвидими последици за човешката природа, е манипулация с нея”.

Ватиканът се противопоставя на всички изследвания със стволови клетки, които са свързани с унищожаване на ембриони, и имат за цел клониране но човек.

Сред другите заклеймявани като грях е и търговията с наркотици.

Още по времето на предишния папа – Йоан Павел, Ватиканът си спечели реноме на “зелена” институция, защото започна активно участва във всички международни форуми за защита на околната среда. Неговият наследник Бенедикт винаги е използвал случая да подчертае приемствеността спрямо тази политика.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    
 
more news
rss
 
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.