zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Епохата wellness преоткри масажа



Епохата wellness преоткри масажа

27 февруари 2008, здраве.bg

Въпреки че масажът в качеството си на метод за профилактика и лечение на много болести е отдавна известен на света, западната цивилизация днес го преоткрива отново. Обяснението за това е, че настъпилата епоха на т.нар. wellness хармонизира много добре с методите на масажа като физиотерапевтична процедура, която носи не само полза, но и голямо удоволствие.

Масажът безспорно е една от най-приятните процедури, притежаваща физиотерапевтичен ефект. Ценността му се състои в това, че той предизвиква активизирането на собствените защитни механизми в организма и по този начин помага за възстановяването на всички необходими жизнени функции - способства за интензивността на циркулационните процеси, стимулира лимфната система, облекчава извеждането на токсините и способства за отделянето на ендорфини в кръвта.

И въпреки че ръцете на масажиста въздействат само на тялото на пациента, масажът помага за отстраняване на последствията от напрежението и способства за изглаждането на емоционалните проблеми и премахването на стреса.(а)

още по темата:
- Съвременният човек преоткрива качествата на добрия масаж
- Мануална терапия или масаж?

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    aлтернативи    
 
more news
rss
 
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.