zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

23 начина да поддържаме добрия тонус



23 начина да поддържаме добрия тонус

здраве.bg

... плюс витамини.

7. Ако често ви боли главата
Ако сутрин усещате болка в областта на шията и тила, това е болка от напрежение. Правете гимнастика на шийните мускули – по 5 навеждания в едната посока, напред и назад плюс лек масаж на врата.

8. При поява на задъхване
Изкачили сте пеша няколко етажа и не можете да се съвземете. Възможно е това да е следствие от хиподинамията. Трябва да коригирате храненето си и да се движите повече. Направете си и електрокардиограма на сърцето.

9. Посещавате по-често тоалетната?
Време е да се обърнете към лекар - може да сте станали жертва на простатита или цистита. Трябва да дадете урина за анализ - за установяване на някакво евентуално възпаление.

10. Нещо ви пробожда отдясно.
Това е черният дроб. Според статистиката, жените по-често страдат от хроничен панкреатит, а мъжете – от мастна дистрофия на черния дроб. Освен диетата може да ви се наложи да приемате препарати - хепатопротектори, които възстановяват клетките на черния дроб.

11. Ръцете ви треперят.
Едва ли това е болестта на Алцхаймер. Треморът може да бъде предизвикат от нервно напрежение или съдови изменения (включително от цигарите). Трябва да посетите невролог, за да определи причината.

12. Зад волана се уморяват краката и гърбът ви.
Ако сте попаднали в задръстване, имате време за следното упражнение: първо максимално раздалечете рамене, плавно вдигнете назад глава и извийте гърба назад, а след това свийте раменете напред и плавно отпуснете главата към гърдите. Повторете 2-3 пъти. За да избегнете застойните явления в областта на малкия таз и краката, свийте силно, а след това отпуснете мускулите на бедрата и седалищните части.

13. Все по-рядко ви се прави секс.
Вероятно това е на нервна почва. 80% от случаите на намаляването на потентността при мъжете на възраст до 50 години имат психоемоционален характер. Посетете уролог, който да изследва простатата за възпаления.

14. Въздържанието е вредно...

 
 
Още по темите:
съвети от лекаря    любопитно    превенция    aлтернативи    
 
more news
rss
 
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.