zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Респивакс - имуностимулатор, подходящ за възрастни и децаРеспивакс - имуностимулатор, подходящ за възрастни и деца

Bulbio - платена публикация

... много подходяща имунопрофилактика и значително намалява риска от тежко протичащи вирусни или бактериални инфекции на дихателната система.

По време на развило се вече заболяване, приемането на полибактериалните имуностимулатори определено помага за по-лекото и бързо преодоляване на инфекцията и може да се комбинира с всеки друг метод на лечение, включително антибиотично, и да се предписва при всички белодробни усложнения на грипа, с изключение на тези, които протичат с много висока температура. В тези случаи е необходима да се изчака понижението на температурата до 37-38°С и да се продължи приемането им.

Единственото противопоказание за приемане на полибактериалните имуностимулатори е наличието на автоимунно заболяване с повишен синтез на антитела и остри или тежко протичащи гастро-ентестинални заболявания. Тяхното използване започва обикновено след 3-годишна възраст.

У нас повече от 20 години се прилага оригиналният български препарат РЕСПИВАКС. Това е най-широко и от най-отдавна използваният у нас полибактериален имуностимулатор, с доказан клиничен ефект, получен от лиофилизирани бактериални лизати и клетъчни стени от бактериални видове от най-голямо значение за възникването на дихателните инфекции.

Респивакс е предназначен за перорална имунопрофилактика и имунотерапия на неспецифичните инфекции на дихателната система: бронхити и трахеобронхити, тонзилити, тонзилофарингити и ларингити, отити, синуити, бронхопневмонии, пневмонии- особено често рецидивиращи, резистентни към антибиотици дихателни инфекции, инфекции у болни със свръхчувствителност към антибиотици, инфекциозна бронхиална астма.

Като типичен полибактериален имуностимулатор, освен стимулиращо действие върху естествените защитни механизми на имунната система, той предизвиква и специфичен имунитет към микроорганизмите, които го съставят.

Предлага се в таблетки по 25 mg за деца и 50 mg за възрастни. Най-честата схема за приложението му е: 30 дни по една таблетка на ден, сутрин...

 
 
Още по темите:
превенция    лекарства    заболявания    
 

more news

 
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
Одобрявате ли въвеждането на т.нар. данък вредни храни?
  •  Да, напълно - така трябва! Това е правилният път за ограничаване на наистина вредните храни.
  •  Поначало замисълът е добър, но конкретната концепция и предложеният начин на прилагане ме карат да се колебая.
  •  Пълна глупост! Просто още един опит да се измисли нов данък, с който да се пълни хазната.