zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Респивакс - имуностимулатор, подходящ за възрастни и деца



Респивакс - имуностимулатор, подходящ за възрастни и деца

Bulbio - платена публикация

... много подходяща имунопрофилактика и значително намалява риска от тежко протичащи вирусни или бактериални инфекции на дихателната система.

По време на развило се вече заболяване, приемането на полибактериалните имуностимулатори определено помага за по-лекото и бързо преодоляване на инфекцията и може да се комбинира с всеки друг метод на лечение, включително антибиотично, и да се предписва при всички белодробни усложнения на грипа, с изключение на тези, които протичат с много висока температура. В тези случаи е необходима да се изчака понижението на температурата до 37-38°С и да се продължи приемането им.

Единственото противопоказание за приемане на полибактериалните имуностимулатори е наличието на автоимунно заболяване с повишен синтез на антитела и остри или тежко протичащи гастро-ентестинални заболявания. Тяхното използване започва обикновено след 3-годишна възраст.

У нас повече от 20 години се прилага оригиналният български препарат РЕСПИВАКС. Това е най-широко и от най-отдавна използваният у нас полибактериален имуностимулатор, с доказан клиничен ефект, получен от лиофилизирани бактериални лизати и клетъчни стени от бактериални видове от най-голямо значение за възникването на дихателните инфекции.

Респивакс е предназначен за перорална имунопрофилактика и имунотерапия на неспецифичните инфекции на дихателната система: бронхити и трахеобронхити, тонзилити, тонзилофарингити и ларингити, отити, синуити, бронхопневмонии, пневмонии- особено често рецидивиращи, резистентни към антибиотици дихателни инфекции, инфекции у болни със свръхчувствителност към антибиотици, инфекциозна бронхиална астма.

Като типичен полибактериален имуностимулатор, освен стимулиращо действие върху естествените защитни механизми на имунната система, той предизвиква и специфичен имунитет към микроорганизмите, които го съставят.

Предлага се в таблетки по 25 mg за деца и 50 mg за възрастни. Най-честата схема за приложението му е: 30 дни по една таблетка на ден, сутрин...

 
 
Още по темите:
превенция    лекарства    заболявания    
 
more news
rss
 
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.